Virgil Abloh ontwerpt kostuums voor New York City Ballet

Virgil Abloh, de ontwerper achter streetwear label Off-White, gaat kostuums ontwerpen voor de dansers van het New York City Ballet. Hij doet dat samen met Monse’s creatief directeurs Fernando Garcia en Laura Kim en enkele andere ontwerpers. De creaties worden tijdens het jaarlijkse Fall Gala getoond, liet het dansgezelschap dinsdag weten.

Abloh werkt samen met de 18-jarige choreograaf Gianna Reisen en kleedt de dansers van haar opvoering. Fernando Garcia en Laura Kim voorzien hoofddanseres Lauren Lovette van een kostuum en Diane von Furstenberg-ontwerper Jonathan Saunders kleedt soloist Troy Schumacher. De Japanse couturier Tsumori Chisato ontwerpt een kostuum voor soloist Justin Peck. Het Fall Gala, dat wordt gepresenteerd door Sarah Jessica Parker, vindt plaats op 28 september. Het wordt voor de zesde keer op rij georganiseerd.

Met deze stap verbreedt Abloh zijn werk buiten de modeindustrie opnieuw. Eerder deze maand werd al bekend dat de uit Chicago afkomstige designer een brillencollectie gaat ontwerpen met Warby Parker. Daarnaast werkte Abloh, die zijn carrière begon als architect, onlangs samen met Ikea voor het ontwerpen van een nieuwe versie van de bekende Frakta-tas.

Vorig jaar was de Belgische modeontwerper Dries van Noten één van de designers die kostuums voor het New York City Ballet ontwierp. Dat deed hij samen met couturiers Narciso Rodriguez, Jason Wu en Rosie Assoulin. Eerder maakten ook grote namen als Stella McCartney, Carolina Herrera, Alexander McQueen, Olivier Theyskens en Valentino Garavani dansoutfits voor het New York City Ballet.

Beeld: New York City Ballet Facebook

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN