Profielprijs 2016 voor José Teunissen

De Profielprijs 2016 wordt toegekend aan modetheoreticus en tentoonstellingsmaker José Teunissen. Zij ontvangt de prijs vanwege de inzet vanwege voor de manier waarop ze de afgelopen 25 jaar mode en textiel onder de aandacht heeft gebracht voor een breed publiek. Dat melden de Stichting Profiel en Museum Boijmans Van Beuningen

“De jury heeft eensgezind besloten de Profielprijs uit te reiken aan modetheoreticus en tentoonstellingsmaker José Teunissen, als blijk van waardering voor haar innovatieve benadering van het modevak en de internationale reikwijdte van haar werk,” laat Stichting Profiel in een persbericht weten.

De besloten uitreiking is op 30 september, tijdens een preview van de nieuwe tentoonstelling ‘Three Eyes: Five Young Chinese Designers’, samengesteld door Teunissen in Museum Boijmans Van Beuningen.

De Profielprijs is een initiatief van Stichting Profiel en wordt sinds 1990 driejaarlijks uitgereikt aan iemand die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan textielvormgeving. De prijs bestaat uit een bedrag van 3.500 euro en een trofee.

In juni werd bekend dat José Teunissen de nieuwe curator wordt van het nieuwe mode-evenement State of Fashion, dat de Arnhem Mode Biënnale gaat opvolgen. Sinds 1 januari 2016 Teunissen decaan van de School of Design and Technology aan de London College of Fashion (LCF). Tevens is Teunissen benoemd tot hoogleraar in de Fashion Theory aan de University of Arts in Londen.

Beeld: Stichting Profiel/Museum Boijmans Van Beuningen

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN