• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Olivier Theyskens-expositie in MoMu nu virtueel te bekijken

Cultuur

Olivier Theyskens-expositie in MoMu nu virtueel te bekijken

Door Tessa Guntlisbergen

20 dec. 2017

Wie de solo-expositie van de Belgische modeontwerper Olivier Theyskens in het Antwerpse ModeMuseum (MoMu) nog niet heeft gezien of nog eens wil beleven, kan dit nu online doen. De tentoonstelling, genaamd ‘Olivier Theyskens - She Walks in Beauty’, heeft een virtuele editie gekregen met een 360 gradenvideo. Dat laat het MoMu weten.

Het MoMu werkte samen met studio Cousteau aan de video waarin, begeleid door de stem van Theyskens zelf, model Kim Peers door de tentoonstelling loopt. De video brengt de kijker door de verschillende ruimtes van de expositie, van de dramatische jurken uit de beginjaren van Theyskens’ carrière tot zijn werkzaamheden bij Nina Ricci en de start van zijn eigen label.

“Met deze artistieke en technisch hoogstaande productie in samenwerking met Belgische partner Cousteau en Google Arts & Culture kijkt MoMu vooruit naar een toekomst waarin ze haar leidinggevende rol als innovatief en experimenteel museum verderzet, en waarin ook de online bezoeker de tentoonstellingen ten volle kan beleven,” zo luidt het persbericht.

‘Olivier Theyskens - She Walks in Beauty’ loopt nog tot en met 15 maart 2018 in het MoMu. De 360 gradenvideo is te bekijken op de website van het museum.

Beeld: Olivier Theyskens Facebook