• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • MoMu presenteert A/Part, een samenwerkingsproject tussen ontwerpers, kunstenaars en retailers

MoMu presenteert A/Part, een samenwerkingsproject tussen ontwerpers, kunstenaars en retailers

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Cultuur

Beeld: ModeMuseum Antwerpen

Er is nog een onderdeel toegevoegd aan het multidimensionale heropeningsprogramma van het Modemuseum Antwerpen. Voor de gelegenheid werden twintig samenwerkingen opgezet tussen gevestigde modemerken, opkomende ontwerpers, creatief talent en Antwerpse retailers. Het resultaat: twintig unieke items, van kleding tot sieraden en designobjecten, die van 4 tot en met 20 november te zien en te koop zijn in twintig Antwerpse winkels.

Aan het project doen uiteenlopende namen uit de Antwerpse mode- en kunstscene mee. Zo werkt de onlangs afgestudeerde Julie Kegels samen met Essentiel Antwerp en kunstenaar Art By Cash met retailer JBC. Raf Simons vindt aansluiting bij ontwerper en keramist Pieters Stockmans en lifestyle-winkel Donum. Actrice Veerle Baetens slaat de handen ineen met modemerk Jill Antwerp, en Christian Wijnants met brillenmerk Yuma Labs.

De samenwerkingen werden gecureerd door kunstenaar en muzikant Baloji. “Dit Belgisch multi-talent met zijn unieke netwerk en kijk op de sector kon als geen ander verrassend originele samenwerkingen tot stand brengen en creatieve kruisbestuiving stimuleren over diverse disciplines heen,” zo is te lezen in een persbericht van het MoMu en Flanders DC, de twee initiatiefnemers van A/Part.

“Ik geloof sterk in dit soort kruisbestuivingen,” zegt schepen voor toerisme en middenstand Koen Kennis. “A/part is een exponent van die ongrijpbare en onbetaalbare bonus die de modesector aan Antwerpen geeft; de blijvende instroom van nieuw, ‘A-typisch’ talent, dat de stad op internationaal vlak een zekere ‘coolness’ geeft. In de slipstream van die instroom zien we een bonus voor andere creatieve sectoren in de stad.”

MoMu