MoMu plaatst Belgische schoenenontwerpers in de kijker

Schoenenliefhebbers kunnen de aankomende weken bij het Modemuseum (MoMu) in Antwerpen terecht om schoenen te bekijken van verschillende Belgische ontwerpers. De exhibitie, genaamd ´Belgian shoe talent in the picture´, is een onderdeel van de tentoonstelling ´FootPrint: Het spoor van schoenen in de mode´ en de #ikkoopbelgisch campagne.

In totaal krijgen veertien ontwerpers van Belgische bodem elk een week lang een sokkel tot hun beschikking waar zij hun werk kunnen tonen. Naast hun werk zal ook een informatieve tekst komen die uitleg over het label geeft. Enkele ontwerpers van wie het werk binnenkort in het MoMu te bewonderen is, zijn Nathalie Verlinden, Kim Wille en Tim van Steenbergen.

“De expositie FootPrint zelf toont meer dan 400 unieke stukken, als museum zijn we heel blij om met het project een platform te kunnen bieden aan schoenentalent van eigen bodem,” vindt Kaat Debo, directeur van het MoMu.

Jasmijn Verlinden, communicatiemanager bij Flanders Fashion Institute dat de #ikkoopbelgisch campagne heeft bedacht om Belgische mode in de kijker te zetten, is ook positief over de samenwerking. “De lijst met Belgische modemerken is lang en divers. #ikkoopbelgisch is dan ook weggelegd voor alle budgetten en stijlen. Met de ´Belgian shoe talent in the picture´ actie onderstrepen we dat schoenontwerp van ons niet enkel museumwaardig, maar ook draagbaar is.”

Bezoekers kunnen vanaf nu tot 24 februari bij het modemuseum terecht om het werk van Belgische schoenenontwerpers te bekijken.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN