Lidewij Edelkoort opent galerie voor opkomend talent in Parijs

Lidewij Edelkoort opent een nieuwe galerie in Parijs. De Trend Union-oprichtster wil opkomend talent en vakmensen van over de hele wereld de ruimte geven hun ontwerpen te tonen. Ook zullen in de galerie presentaties en openbaar toegankelijke debatten worden georganiseerd, waarbij innovatie en toekomstige ontwikkelingen centraal staan.

Dat meldt WWD op basis van een statement. De galerie opent haar deuren op 18 januari 2018, in hetzelfde pand als waar het hoofdkantoor van Trend Union gevestigd is. De bedoeling is om ontwerpen en ambachtelijke producten te laten zien ‘die getoond en gekoesterd moeten worden’, aldus de trendvoorspeller in het statement. Onderdeel van de invulling is een Heartwear pop-up. Tevens worden er vier tot vijf collecties gepresenteerd, van gerenommeerde namen tot opkomende talenten. Ook de persoonlijke kunst-en designcollectie van Edelkoort zal te zien zijn.

Heartwear, zoals eerder genoemd onderdeel van de invulling van de galerie, is een non-profit organisatie, opgericht in 1993 door Edelkoort en vrienden uit het vak, met als doel ambachtslieden van over de hele wereld bij te staan in hun productieproces en de verspreiding van hun werk. Hierbij wordt getracht geen afbreuk te doen aan traditie, cultuur en omgeving. De werken worden kleinschalig gedistribueerd, waarbij de gegenereerde winst weer terugvloeit naar de ambachtslieden en hun regio. Zo waren er in het verleden samenwerkingen met textielwerkers uit Benin en India.

Beeld: Thirza Schaap via Appletizer

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN