• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Jonathan Anderson cureert Londense expositie: Hoofdrol voor JW Anderson duiven-clutch

Jonathan Anderson cureert Londense expositie: Hoofdrol voor JW Anderson duiven-clutch

Door Marthe Stroom

bezig met laden...

Scroll down to read more

Cultuur

Jonathan Anderson. Credits: Global Fashion Summit

Ontwerper Jonathan Andersongaat een kunstexpositie cureren voor de Londense kunstgalerie Offer Waterman, zo staat in het persbericht. In de expositie zullen Anderson’s mode ontwerpen voor zijn eigen merk JW Anderson en het Spaanse modehuis Loewe hand in hand gaan met het werk van hedendaagse kunstenaars.

De expositie is een ode aan de stad Londen en bestaat daarom uit verschillende installaties die elk een eigen aspect van de stad belichten. Een bezoek aan de expositie zal daarmee voelen als een ‘wandeling door de stad’ die de tegenstellingen die de stad te bieden heeft belicht, zo staat in het persbericht.

Anderson maakte voor de tentoonstelling samen met ontwerper Anthea Hamilton een gelimiteerde oplage van de duifvormige clutchbag die een hoop aandacht trok na een verschijning in de serie “And Just Like That”. De accessoires zullen getoond worden tijdens de tentoonstelling en in de JW Anderson winkel in het Londense Soho.

De tentoonstelling opent op 18 september - slechts twee dagen na JW Anderson’s Londen Fashion Week show op 16 september - en is tot en met 28 oktober te bezoeken.

Jonathan Anderson
JW Anderson
Loewe