• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Hyères modeprijs: Sarah Bruylant genomineerd en Haider Ackermann in de jury

Hyères modeprijs: Sarah Bruylant genomineerd en Haider Ackermann in de jury

Door Arjan Ranjbar

bezig met laden...

Scroll down to read more

Cultuur

Hyères-festival heeft de genomineerden voor de Hyères modeprijs en jurynamen bekendgemaakt. Onder de geselecteerde ontwerpers bevinden zich twee alumni van Nederlandse modeacademies, te weten Jef Montes van Artez en de Belgische Sarah Bruylant van het AMFI. De nominaties werden bekendgemaakt via het Instagramaccount van de organisatie.

Jef Montes is genomineerd met zijn Tormenta collectie, die hij in september voor het eerst presenteerde op de Parijse modeweek. Hij laat aan FashionUnited weten blij te zijn met zijn nominatie. “Dit betekent heel veel,” aldus Montes. “Aan de collectie is de afgelopen vijf jaar gewerkt. De nominatie is echt de kers op de taart.” Zijn Tormenta-collectie omschrijft Montes als ‘een storm om het lichaam’. De ingenieuze en technische stoffen, gebruikt in zijn ontwerpen, zijn tot stand gekomen in samenwerking met het TextielLab in Tilburg. De jonge ontwerper zal de komende tijd vooral druk zijn met ‘het perfectioneren en verfijnen’ van zijn presentatie voor het festival, dat plaatsvindt van 26 tot 30 april in het Zuid-Franse Hyères.

Naast de genomineerden maakte de organisatie ook de vakjury bekend. Haider Ackermann, creatief directeur bij modemerk Berluti, is de voorzitter van de mode-jury. Christelle Kocher, artistiek directeur van Maison Lemarié, leidt de jury voor de accessoire-prijs, welke wordt gesponsord door Swarovski. Bettina Rheims geeft leiding aan de fotografie-jury.

De prestigieuze Hyères-modeprijzen worden jaarlijks uitgereikt aan opkomende talenten uit de modewereld. Het winnen van de prijs kan de start betekenen van een succesvolle carriere in de industrie. Oud-winnaars zijn onder meer Viktor & Rolf, Christian Wijnants and Anthony Vaccarello. Winnaars krijgen onder meer een geldprijs en de mogelijkheid samen te werken met gerenommeerde merken en ateliers.

La Maison Berluti, qui fait partie du groupe LVMH qui fête cette année ses 20 ans de partenariat avec le Festival, est l’invitée d’honneur, pour la mode, de la 33e édition du Festival international de mode, de photographie et d’accessoires de mode à Hyères. Le jury mode est présidé cette année par Haider ackermann et la Maison Berluti. #hyeres33 #FIMPAMH . @metropoletpm @regionpaca @ministerecc @villedhyeres @chanelofficial @lvmh @wearepremierevision @chloe @swarovski @defi_la_mode_de_france @galerieslafayette @americanvintage_officiel @mercedesbenz @eyesontalents @puntoseta @petitbateau @thewoolmarkcompany @kering_official @parissurmode @supima @vilebrequin @hansboodtmannequins @johnnollet @lemondefr @laradionova @lesinrocks @grazia_fr @catwalkpictures

Een bericht gedeeld door villa Noailles (@villanoailles) op

Beeld: Anne-Christine Poujoulat / AFP
Festival
Haider Ackermann
Hyères
Jef Montes
Sarah Bruylant