Garderobe Nicole & Hugo tentoongesteld in MoMu

De kostuums van Nicole & Hugo worden tentoongesteld in het Antwerpse Modemuseum. Tien jurken en twee broekpakken van de Belgische modeontwerpster Ann Salens uit de garderobe van het showbizzduo worden tot en met eind augustus getoond in de tentoonstelling ‘Nicole & Hugo - Swinging Ann Salens’. Dat maakte het MoMu bekend.

In de expositie staan de kleurrijke gehaakte en zijden franjejurk, twee handelsmerken van Salens, centraal. Nicole en Hugo leerden de ontwerpster in de jaren ‘70 kennen en droegen haar creaties sinds de jaren ‘80 op het podium. Salens ontwierp niet alleen jurken voor Nicole, maar ook bijpassende overhemden en broekpakken met gekleurde borduursels voor Hugo. Naast die creaties, is ook uniek beeld- en videomateriaal als onderdeel van de tentoonstelling te zien.

Garderobe Nicole & Hugo tentoongesteld in MoMu

“De expo in de MoMu Galerij verenigt twee hoogtepunten uit de Vlaamse mode- en muziekgeschiedenis en vertelt het verhaal over de buitengewone vriendschap en respect tussen modeontwerpster Ann Salens en showbizz-iconen Nicole & Hugo,” aldus het MoMu in een persbericht.

Ann Salens brak, nog voordat de Antwerpse Zes de stad op de kaart konden zetten, in de jaren ‘60 en ‘70 door als een van de eerste avant-garde modeontwerpsters van België. Nadat ze afstudeerde aan de modeopleiding verkocht ze in een eigen winkel in Antwerpen haar unieke gehaakte en gebreide creaties die werden gekenmerkt door veel kleur. Daarbij organiseerde ze ook onconventionele modeshows die werden gevuld met dans en lichtshows. Salens overleed in 1994 op 54-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

Garderobe Nicole & Hugo tentoongesteld in MoMu

’Nicole & Hugo - Swinging Ann Salens’ loopt van 23 april 2017 tot en met 27 augustus 2017 en is gratis te bezoeken in de galerij op de begane grond van het MoMu.

Beeld: MoMu - Hans Lambrechts

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN