• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Fototentoonstelling Morowa toont essentie en innerlijke kracht van Afrikaanse vrouw

Fototentoonstelling Morowa toont essentie en innerlijke kracht van Afrikaanse vrouw

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Cultuur

Beeld: Sylvia Jones

Kunstfotograaf Sylvia Jones legt de essentie en innerlijke kracht van Afrikaanse vrouwen vast met een fototentoonstelling, Morowa, zo luidt het persbericht. De vrouwelijke rondingen worden benadrukt door hoeden van hoedenontwerper, Fabienne Delvigne, en de fotografie van Jones.

De vrouwen die Jones in beeld heeft gebracht, hebben niet veel om het lijf- alleen verhullende of onthullende stukken zijdegaas, een witte stof als een sacrale mantel of een hoed die bijna als een symbolische kroon fungeert. De hoeden van Delvigne geven, volgens haar in het persbericht, de composities een meerwaarde: “Op de een of andere manier doen ze de vrouwen extra eer aan. Ze versterken hun zelfwaarde en eigenliefde.” De naam van de tentoonstelling, Morowa, betekent koningin.

Er verschijnt bij de tentoonstelling tevens een gelijknamig boek- Morowa: Afrikaanse vrouwen door een vrouwelijke lens, zo is te lezen. Er wordt 20 procent van de opbrengst van het boek geschonken aan vrouwen die tewerkgesteld zijn in Amboseli, een project voor moeders die hun in hun eentje hun hele gezin en familie onderhouden.

De tentoonstelling is te zien van 1 juni tot en met 31 juli 2021 in de Jones Gallery in Knokke-Heist.

Beeld: Sylvia Jones
Beeld: Sylvia Jones
Beeld: Sylvia Jones
Beeld: Sylvia Jones
Fabienne Delvigne
hoedenontwerper
Morowa
Sylvia Jones