• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Filmbiografie Grace Coddington in de maak

Filmbiografie Grace Coddington in de maak

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Cultuur

Grace Coddington, creatief directeur bij Vogue US, zal binnenkort een nog grotere naam worden. Onlangs bevestigde het stijlicoon en voormalig model aan Fashionista dat er een filmbiografie van haar aankomt, ondersteund door productiebedrijf A24 dat de rechten op haar autobiografie ‘Grace: A Memoir’ uit 2012 heeft gekocht.

Coddington werd in de jaren 60 ontdekt als model en is sindsdien een belangrijk figuur in de modewereld. In 2009 kreeg ze bekendheid bij het grote publiek met haar rol in de behind the scenes documentaire The September Issue, waarin ze onthulde dat ze het lezen van Vogue zag als een vluchtpoging uit haar tienerjaren in Wales, waar ze naar het klooster ging en nooit met vakantie kon gaan.

Coddington publiceerde haar autobiografie kort nadat de documentaire was uitgebracht. A24, producent van onder andere ‘The Bling Ring’ en ‘Ex Machina’, kreeg de rechten om het verhaal te verfilmen. Hoewel de 74-jarige Coddington blij is dat mensen geïnteresseerd zijn in haar verhaal, weet ze nog niet wanneer de film in premiere gaat. “In de filmindustrie gaat alles zoveel langzamer dan de mode,” zegt ze. Bovendien is nog niet bekend wie de rol van Coddington op zich neemt.

Toen Grace Coddington 28 jaar oud was, begon ze als Junior Editor bij Vogue US. Na negentien jaar werkzaam te zijn geweest als beeldredactrice bij de Britse Vogue, verhuisde ze naar New York om voor Calvin Klein te werken. In 1988 ging ze aan de slag als creatief directeur bij de Amerikaanse Vogue, waar ze nu nog steeds werkt.

Grace Coddington