• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Fashionclash organiseert eerste editie New Fashion Narratives

Fashionclash organiseert eerste editie New Fashion Narratives

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Cultuur

Fashionclash laat modeontwerpers aan het woord tijdens New Fashion Narratives. Samen met Bureau Europa organiseert Fashionclash het evenement, waarbij ontwerpers spreken over de combinatie van creatief talent en ondernemerschap. Dat laat de organisator van het Fashionclash Festival weten in een persbericht.

Sprekers zijn ontwerpers die ervaring hebben met het combineren van hun artistieke activiteiten en het ondernemerschap in de modeindustrie. Ze zullen onder andere vertellen over businessmodellen in de branche. Deelnemende ontwerpers zijn Amber Jae Slooten van The Fabricant, Lisa Konno van Baba & Nobu, Gabriel Fontana van Multiform, Janna Wieringa van Slow Down Fast en meer.

Het is de eerste keer dat New Fashion Narratives plaatsvindt. Aanleiding voor het evenement is de elfde editie van Fashionclash Festival, zo laat Branko Popovic, artistic co-director van Fashionclash, middels een e-mail weten aan FashionUnited. “In gesprek met Bureau Europa kwamen we tot idee om er meer van te maken dan een korte expositie tijdens ons festival.” Volgens Popovic is er al zoveel content voor tijdens Fashionclash Festival, dat er werd besloten er een event op zich van te maken.

New Fashion Narratives vindt plaats van 17 oktober tot en met 3 november in Maastricht. Het evenement wordt officieel geopend met de fashion talk ‘New Business Model’ op 17 oktober.

Foto credit: Lonneke van der Palen, Listette Ros

FashionClash
FashionClash Festival
New Fashion Narratives
Scroll down to read more