• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Fashionclash Festival 2016 in teken van heritage

Fashionclash Festival 2016 in teken van heritage

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Cultuur

Save the date: de nieuwe editie van Fashionclash Festival vindt dit jaar plaats van 30 juni tot en met 3 juli. Dit jaar is het thema ‘Heritage’. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt.

Het nieuwe thema is ‘een ode aan de de schoonheid van culturele diversiteit’. “Mode als discipline is in staat om te reageren op de tijdsgeest maar ook om te speculeren over de toekomst,” licht de organisatie toe. “Welke rol speelt erfgoed in de mode in deze voortdurend en snel veranderende wereld? Hoe gaat de ontwerper om met de complexe relatie tussen zijn persoonlijk erfgoed enerzijds en grotere, actuele maatschappelijke vraagstukken anderzijds die aan het thema erfgoed raken, zoals de huidige migratie crisis?”

Het festival bestaat uit bestaat uit modeshows, exposities, performances, een designer market, fashion talks, een awarduitreiking en de MAFAD-afstudeershow en expositie. Het evenement geeft aan meer dan 150 ontwerpers en kunstenaars podium, aldus de organisatie. Het thema ‘verbindt het festival inhoudelijk als een rode draad’ maar er zijn wel een aantal onderdelen vrijgesteld van het thema, zoals de modeshows en de market. Dit jaar zijn er speciale projecten aan het festival toegevoegd, waaronder een project van Fashionclash en Tout Maastricht, waarin ‘mode- en textielkunst, volkscultuur, ambacht, handwerk, immateriële en materiële erfgoed samenkomen’.

Een groot deel van het evenement is gratis toegankelijk, maar voor de modeshows zijn kaarten te koop.

Lees ook: Fashionclash Festival: ‘Mode gaat verder dan showen op een podium’ Androgene mode bij Fashionclash Festival


FashionClash
FashionClash Festival