Fashionclash dit jaar in november: ‘betere aansluiting internationale mode-agenda’

De elfde editie van Fashionclash vindt dit jaar plaats van 1 tot 3 november in Maastricht. Voorheen vond het interdisciplinaire festival altijd plaats in de maanden juni of juli. Met de nieuwe festivalperiode zoekt de organisatie een betere aansluiting op de internationale mode-agenda, aldus een persbericht. Daarnaast wil het festival op deze manier een platform bieden aan de nieuwe generatie ontwerpers die in juni zal afstuderen.

Het festival zal dit jaar in het teken staan ‘de clash’: de kunst van mode, experiment en cross-overs en 'fashion makes sense', oftewel: duurzaamheid en bewustwording. Op zaterdagavond 2 november wordt tijdens het festival voor de derde keer de Fashion Makes Sense Award uitgereikt. De tien finalisten van de wedstrijd hebben elk twee outfits ontworpen waarvan er één tijdens het festival wordt getoond.

De andere outfit zal deel uitmaken van een expositie in Cube, het designmuseum in het Limburgse Kerkrade. Op 28 september zal deze expositie geopend worden met een symposium dat in het teken staat van duurzaamheid met sprekers en workshops. “Dit inhoudelijke programma op een toepasselijke locatie vormt een mooie combinatie met het festival en hiermee bieden we de ontwerpers nog meer exposure”, laat Branko Popovic, een van de oprichters van Fashionclash, weten aan FashionUnited. De expositie zal lopen tot 20 februari 2020.

Vorig jaar werd de juryprijs van de Fashion Makes Sense Award gewonnen door Paolo Carzana. De winnaar van de eerste editie was de Litouwse Birutė Mažeikaitė van het modelabel Mukashi Mukashiwon.

Beeld: FashionClash Festival 2019 campagne foto’s. Credits: fotografe Lonneke van der Palen en kunstenares Lisette Ros.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN