• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Façon Jacmin organiseert finissage in MoMu Antwerpe

Cultuur

Façon Jacmin organiseert finissage in MoMu Antwerpe

Door Arjan Ranjbar

27 dec. 2017

Façon Jacmin organiseert een finissage in het MoMu in Antwerpen. De feestelijke afsluiting vindt plaats op donderdag 4 januari in de grote hal van het MoMu. De afsluiting is ter ere van de mobiele boetiek die het Belgische denimlabel mocht exposeren naar aanleiding van hun winst bij de Belgian Fashion Awards, eerder dit jaar.

De mobiele boetiek, die sinds november in de aankomsthal van het MoMu stond, was onderdeel van de prijs voor opkomend talent van het jaar. De truck, een omgebouwd Peugeot-busje, is ‘het symbool van de kijk op sales van het merk’ waarbij het direct-to-consumer-model wordt gehanteerd. De mobiele boetiek huist nog tot 7 januari in het MoMu.

De Belgische tweelingzussen Ségolène en Alexandra Jacmin richten in 2016 het denimlabel Façon Jacmin op. Alexandra werkte na haar studie aan designschool la Cambre bij modehuizen Martin Margiela en Jean-Paul Gaultier. Haar tweelingzus, Ségolène Jacmin, is met haar opleiding burgerlijk ingenieur en een achtergrond in strategische consultancy de entrepreneur achter het label. Verkoop doen de zussen door middel van pop-ups en in de zomer rijden ze rond met hun truck waarin ze klanten ontvangen in onder andere Antwerpen en Brussel. Begin volgend jaar komen de zussen ook met een pop-up naar Nederland.

Beeld: Façon Jasmin