Dries van Noten ontwerpt kostuums voor New York City Ballet

De Belgische couturier Dries van Noten gaat een samenwerking aan met ontwerpers Narciso Rodriguez, Jason Wu en Rosie Assoulin om kostuums te ontwerpen voor de dansers van het New York City Ballet. De creaties worden getoond tijdens het jaarlijkse Fall Gala van het balletgezelschap in september.

Van Noten kleedt de dansers voor een van de vijf opvoeringen van die avond. Vorig jaar verzorgden Marques’ Almeida creatief directeurs Marta Marques en Paolo Almeida de kostuums voor het gala, dat dit jaar voor de vijfde keer op rij wordt georganiseerd.

De samenwerking met het New York City Ballet is niet de eerste keer dat de Belgische ontwerper mode combineert met een andere kunstvorm. Vorig jaar nog ontwierp hij samen met kunstenaar David Michalek de kostuums voor de opera Hagoromo. In 2011 maakte hij voor het eerst kleding voor de dansuitvoering ‘Rain’ van Anne Teresa de Keersmaeker. “Als designer moet je sowieso rekening houden met de beweging van het lichaam. Door met een choreograaf samen te werken, wordt je daarmee geconfronteerd en ga je het kledingstuk nog beter begrijpen,” zei Van Noten over de samenwerking met Michalek.

Van Noten is overigens niet de eerste ontwerper die de kostuums van dansers creërt. Eerder maakten grote namen als Jean Paul Gaultier, Riccardo Tisci, Stella McCartney en Rodarte al collecties voor dansgezelschappen en opvoeringen.

Beeld: Dries van Noten Facebook

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN