• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Documentaire over Dries van Noten in aantocht

Documentaire over Dries van Noten in aantocht

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Cultuur

Er komt een documentaire over de Belgische ontwerper Dries van Noten. De film is gemaakt door Reiner Holzemer en belicht Van Noten's carrière van de afgelopen 25 jaar. De Britse filmdistributeur Dogwoof Picture heeft de rechten verworven.

De film bestaat uit onder meer interviews met Van Noten, de hoogte- en dieptepunten in zijn 25-jarige carrière, evenals scenes in het atelier en thuis. Naast de ontwerper en zijn team komen ook bekenden als Iris Apfel, Suzy Menkes en Pamela Golbin ( chief curator of fashion and textiles van het Musée des Arts Décoratifs in Parijs,red.).

"Het kostte me veel tijd om Dries over te halen zijn passies te delen, zijn creatieve en persoonlijke wereld voor de camera," zegt Holzemer. "Ik heb hem een jaar gevolgd en ik denk dat ik zo dichtbij als mogelijk bij hem en zijn wereld kon komen. Ik denk dat een persoonlijk inkijkje in zijn leven en carrière het resultaat is."

"Dries 'is een fascinerend verslag van een fel zelfstandig ontwerper wiens gebruik van levendige kleuren en textuur laat zien dat hij een een modereus en -vernieuwer is," wordt er in een statement uitgelegd.

"Reiner's toegang tot de persoonlijke en creatieve geest van Dries is boeiend. Van Noten is een van de meest private modeontwerpers die er is en het is een voorrecht om de eerste film die over hem is gemaakt te vertegenwoordigen, en getuige te zijn van zijn creatieve proces," stelt Ana Vicente, theatrical sales chief van Dogwoof.

Volgende week wordt de mode documentaire getoond tijdens het AFM (American Film Markets and Conferences), tijdens een 'work in progress screening'. De documentaire zal naar verwachting volgend jaar in de bioscoop te zien zijn, meldt Variety.

Beeld: Dogwoof, Provincie Antwerpen

Dries van Noten