• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Danskostuums ontworpen door Jean-Paul Gaultier en Sjaak Hullekes onder de hamer

Danskostuums ontworpen door Jean-Paul Gaultier en Sjaak Hullekes onder de hamer

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Balletschool Introdans en Derksen Veilingbedrijf organiseren dit voorjaar een benefietveiling, waarbij collectorsitems van couturiers Jean-Paul Gaultier en Sjaak Hullekes op het programma staan, zo staat in het persbericht.

De benefietveiling is ten behoeve van het 50-jarig bestaan van het Arnhemse balletgezelschap. Albert Keddeman, eigenaar van het veilingbedrijf, organiseert het evenement en vindt plaats op 21 april 2021 vanaf 19.00u.

Tijdens de benefietveiling worden diverse kostuums van grote modeontwerpers, accessoires en rekwisieten aan de hoogste bieder verkocht. Er gaan een paar ‘unieke belevenissen’ onder de veilinghamer, luidt het persbericht.

Er zullen kostuums geveild worden van Jean-Paul Gaultier die hij ontwierp voor de familievoorstelling Pinokkio. Daarnaast zullen er barokke kostuums met molensteenkraag geveild worden. Deze zijn geïnspireerd op kleding uit de 17e eeuw, meldt het persbericht. Er zullen tevens persoonlijke objecten en collectorsitems aanwezig zijn van modeontwerper, Sjaak Hullekes: verschillende rekwisieten, balletschoenen, pruiken en fotoafdrukken van onder andere Erwin Olaf.

Naast veilingstukken van de couturiers, is er ook een bijzonder item tijdens de veiling aanwezig: het balletpakje van Introdans beschermvrouwe H.K.H. Prinses Margriet, dat zij altijd tijdens haar balletlessen droeg. Ook balletlegende, Alexandra Radius, veilt een paar originele spitzen die door haar gesigneerd zijn. Voormalig sterdanser en partner van Radius, Han Ebbelaar, doneert een abstract schilderij van eigen hand, zo staat in het persbericht.

Tom Wiggers, oprichter en algemeen directeur, leidt de avond in en Adriaan Luteijn, artistiek manager, neemt een deel van de avond de veilinghamer in zijn hand om belevenissen te veilen, meldt het persbericht.

couturies
danskostuums
Jean Paul Gaultier
Sjaak Hullekes