Bezoeken: Museum De Kantfabriek Mop-Up 3 presenteert afstudeerwerk

In het Museum de Kantfabriek wordt vanaf volgende maand een tentoonstelling georganiseerd van het afstudeerwerk van mode- en textielstudenten van ARTEZ Arnhem, MAFAD Maastricht, Willem de Kooning Rotterdam, St Lucas Boxtel en AMFI Amsterdam. Hiernaast worden ook prototypen en outfits van de Technische Universiteit Eindhoven gepresenteerd.

Het museum wil hiermee de bezoeker meenemen in de toekomst van de mode. Zo onderzoeken gastcurator Marina Toeters, docent aan de TU Eindhoven, en haar collega’s en studenten nieuw textiel en productietechnieken en maken ze sensorkleding met als doel om mode duurzamer en relevanter te maken. Er zijn outfits te zien van Annet Couwenberg, Daniëlle Ooms, Eva van der Born en Jori van der Kolk, Rachelle Kraal, Fabienne van der Weide, Jessica Joosse, Gail Kenning, Daisy van Loenhout, Bruna Goveia, Melissa Bonvie en Margreet de Kok.

De deelnemende kunstenaars aan de Mop-Up 3 richten zich ook op de duurzame en milieuvriendelijke mode. Zo presenteert studente Julina Vanille Bezold haar biologisch afbreekbare collectie ‘qi’ van wholina. Hiermee grijpt zij terug op de oude Chinese Wu Xing filosofie die vijf elementen en vijf kleuren vertegenwoordigt. Vandaar ook dat de collectie uit vijf outfits bestaat die gender- en leeftijdneutraal zijn.

Bezoeken: Museum De Kantfabriek Mop-Up 3 presenteert afstudeerwerk

De deelnemende kunstenaars zijn Lisa Bisschop, Max Niereisel, Jolieke Kessels, Julina Vanille Bezold, Robin Cuppen, Kaylee Nieuwenhuizen, Ferry Schiffelers, Renee Augustinus, Laura Knüwer, Charlotte Kuilboer en Chloë Severien.

De tentoonstelling loopt van 19 januari tot en met 15 maart 2020.

Foto’s via Museum de Kantfabriek

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN