• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Belgisch modehuis Café Costume maakt expositie van een wit canvas

Belgisch modehuis Café Costume maakt expositie van een wit canvas

Door Sylvana Lijbaart

28 mei 2021

Cultuur

Links: Denis Meyers, Rechts: Bruno van Gils, Credits: Café Costume

Café Costume en multidisciplinair artiest, Denis Meyers, slaan de handen ineen en toveren één van de Brusselse Café Costume-panden in juni om tot een ‘kunst-walhalla’, zo luidt het persbericht van Café Costume. De expositie zal tien dagen te zien zijn, waarin de bezoeker een reis maakt door fresco’s en fotografie van kunstenaar Denis Meyers. Bovendien kan de bezoeker een item mee naar huis krijgen.

Het Belgische modehuis opende vorig jaar een pand als extra ruimte om het drukke trouwseizoen op te vangen, zo is te lezen. Maar, net toen de ruimte klaar was om in gebruik te nemen, werden alle trouwfeesten een halt toegeroepen wegens de strenge coronamaatregelen. Café Costume koos ervoor om het pand een andere invulling te geven met betekenis voor de Dansaertwijk en de Café Costume core community. Het pand zal dienen als een leeg canvas waarop kunstenaars los mogen gaan.

Limited edition Café Costume x Denis Meyers bandana, Credits: Café Costume

Meyers bijt het spits af en mag als eerste aan de slag met de lege muren van het pand en het terras. Daarnaast mag hij een witte kostuumjas beschilderen waarvan een piece unique te zien zal zijn op de expo. De voering die de kunstenaar ontwerpt, zal verkrijgbaar zijn in alle Café Costume-winkels. Meyers is gespecialiseerd in grafisch ontwerp en typografie. Hij haalt zijn inspiratie uit hiphop, graffiti, strips en films.

De kunstenaar in het persbericht over de samenwerking: “Ik houd van het merk, de elegantie, de verschillende stoffen, de voeringen als stukjes draagbare kunst. Ik werk dus heel graag mee aan dit project, dat zich heeft ontwikkeld binnen een unieke winkel. Ik hoop er ook interessante mensen mee te leren kennen. Zo ben ik van plan om mensen uit de buurt te schilderen, toevallige voorbijgangers, het winkelpersoneel, etc. voor het volledige project neem ik enkele weken de tijd, zodat klanten en mensen uit de buurt de evolutie van mijn werk kunnen volgen. Naast het schilderen van het pand, zal ik ook portretten maken van voorbijgangers en hun input verwerken in de woorden die ik gebruik in mijn designs.”

Denis Meyers aan het werk, Credits: Café Costume