• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Zwitserse media: mogelijk fusie Charles Vögele en Adler

Zwitserse media: mogelijk fusie Charles Vögele en Adler

Door Esmerij van Loon

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De geruchtenmachine bij de oosterburen draait overuren: het Zwitserse Charles Vögele zou in gesprek zijn met het Duitse Adler voor een fusie of een overname. Dat heeft de Zwitserse krant 'Schweiz am Sonntag' onthuld. Het nieuws komt kort na de tegenvallende jaarresultaten van Charles Vögele. Het Zwitserse modebedrijf heeft het moeilijk en rapporteerde een week geleden een omzetdaling van 11 procent over 2015.

Charles Vögele wil niet reageren op de berichtgeving in de Zwitserse krant die zegt twee bronnen te hebben voor het nieuws dat de twee modebedrijven in gesprek zijn. Een woordvoerder van Adler zegt desgevraagd in de krant dat een overname van Vögele "op dit moment" niet aan de orde is, waarmee de geruchtenstroom niet de wereld is uitgeholpen.

Het Duitse Adler is sinds 2011 in Zwitserland actief en wil uitbreiden, maar heeft tot op heden pas twee filialen in het land. Het bedrijf heeft een jaaromzet van 566 miljoen euro en telt 178 filialen waarvan 153 winkels in thuisland Duitsland zijn gevestigd. Charles Vögele heeft een jaaromzet van 803 miljoen Zwitserse frank (730 miljoen euro) en heeft 165 winkels in Zwitserland en nog zo'n 600 verkooppunten in Duitsland, Oost-Europa en de Benelux.

Adler
Charles Vogele