• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Zomersolden in het water gevallen door kwakkelend zomerweer

Zomersolden in het water gevallen door kwakkelend zomerweer

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De Stadsfeestzaal in Antwerpen. Credits: Unsplash

De zomersolden zijn flink beïnvloed door het kwakkelende zomerweer. Dit weekend is het laatste soldenweekend in België en tot nu toe is er gemiddeld 5 procent minder verkocht dan een jaar eerder, zo blijkt uit een rondvraag van modefederatie Mode Unie en ondernemersorganisatie Unizo.

“Deze zomersolden kenden een enthousiaste start op zaterdag met de eerste dagen heel wat consumenten op de been. In de tweede helft daalde de verkoop bij heel wat modehandelaars waardoor iets minder dan de helft van de modewinkeliers minder verkochten dan de zomersolden vorig jaar,” aldus Isolde Delanghe, directeur Mode Unie, in het persbericht.

Wel zijn er wat notities bij dit bericht te plaatsen. De soldenperiode van 2022 was juist erg goed door een inhaalbeweging in het koopgedrag van consumenten. Dit beïnvloedt de vergelijkbare basis voor de huidige zomersolden.

De zomersolden loopt tot en met maandag 31 juli. Uit de rondvraag van Mode Unie en Unizo blijkt dat modehandelaren hoopvol zijn deze laatste dagen nog een stuk omzet te kunnen behalen.

Mode Unie
Solden
UNIZO