'Zegna neemt Thom Browne over voor 500 miljoen dollar'

De Ermenegildo Zegna Group heeft 85 procent van luxemerk Thom Browne overgenomen, zo melden meerdere media waaronder WWD en Business of Fashion op basis van een statement.

De overname kost de Ermenegildo Zegna Group 500 miljoen dollar (426 miljoen euro). Door de overeenkomst heeft Stripe International niet langer een minderheidsaandeel in het Amerikaanse merk. De enige andere aandeelhouder die het bedrijf heeft na de overeenkomst is de oprichter Thom Browne. Browne zal eveneens zijn rol als creatief directeur blijven uitvoeren. Rodrigo Bazan, die in 2016 zich aansloot bij Thom Browne als CEO, zal eveneens zijn functie blijven vervullen bij het bedrijf.

Gildo Zegna, CEO van de familie-groep, tegen WWD: “Het bedrijf heeft altijd opengestaan voor externe groeikansen. Sinds we op zoek zijn gegaan naar partnerschappen, wist ik dat Thom Browne perfect zou aansluiten. We delen dezelfde passie voor excellentie en moderne pasvormen.” Browne sluit zich hierbij aan in een statement. “Mijn conceptuele aanpak op het gebied van ontwerp en de langetermijnvisie voor het groeien van het bedrijf tot een luxe collectie voor mannen en vrouwen is iets waar we allebei ons sterk voor maken voor de toekomst van Thom Browne. Met Zegna heeft het bedrijf een partner die niet alleen de basis van deze branche begrijpt, maar ook ze allemaal belichaamt en kennis en vaardigheden van een wereldwijde leider met zich meebrengt.”

Over Thom Browne

Thom Browne werd in 2001 opgericht. Het merk is vooral bekend van de pakken met cropped broeken en uitgebreide modeshows. De ontwerper en oprichter van het label ontving in 2006 en 2013 de prijs voor Menswear designer of the Year van de Council of Fashion Designers America. Naar verwachting draait het merk in 2018 een omzet tussen de 140 en 150 miljoen dollar (119 en 127 miljoen euro).

Beeld: Catwalkpictures.com, Thom Browne SS19

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN