Inditex’ Indiase partner Trent Limited, het moederbedrijf van Tata Group, start op de Indiase markt een vergelijkbaar winkelketenconcept als Zara. Dit schrijft Bloomberg.

Al tien jaar lang is Tata Group de partner van Inditex SA met Zara-winkels in India. Het grootste conglomeraat van het land bouwt nu zijn eigen kledingimperium dat even Trentgericht is als Zara, maar de producten goedkoper en sneller aanbiedt. De lagere prijs sluit volgens Trent Limited beter aan bij de Indiase consument.

Trent Ltd. is volgens Bloomberg in staat om net als Inditex binnen twaalf dagen catwalk geinspireerde stijlen in de winkel te hebben liggen. Trent Limited schijnt zelfs nog sneller te kunnen produceren dan de Spaanse winkelketen. Waar Zara er zestig dagen over doet om van tekentafel in de winkel te belanden, heeft Trent Limited er maar veertig dagen voor nodig.

Trent is volgens Bloomberg van plan dit jaar veertig Westside-winkels en ‘honderden’ Zudio-winkels uit de grond te stampen. In de laatstgenoemde winkel zal geen enkel product hoger geprijsd zijn dan 15 dollar.

Inditex sloot in 2009 een deal met de Indiase conglomeraat Tata Group om op de Indiase markt Zara-winkels te openen. Inditex had bij aanvang van de deal een aandeel van 51 procent in deze winkels, Tata 49 procent.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN