• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Zara Pre-Owned komt na het Verenigd Koninkrijk ook naar Nederland

Zara Pre-Owned komt na het Verenigd Koninkrijk ook naar Nederland

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Zara winkel in Valencia, Spanje. Beeld: Inditex Media Gallery

Zara Pre-Owned - een service van Zara waarbij consumenten kleding kunnen verkopen, doneren of laten repareren, komt in de tweede helft van dit jaar naar Nederland, zo maakt Stripe, een platform dat alle betalingen via Zara Pre-Owned zal verwerken, maandag bekend in een persbericht. De service lanceerde eerder al in het Verenigd Koninkrijk.

Consumenten kunnen via het platform modeartikelen aanbieden om zo de levensduur van het item te verlengen. Hoe werkt het? Het is simpel; men plaatst foto’s van het Zara-item, zodat geïnteresseerden gedetailleerde informatie kunnen krijgen over deze kledingstukken.

Daarnaast krijgt de consument de mogelijkheid kleding te doneren of kan het een verzoek doen tot reparatie. De reparatieservice biedt mogelijkheden zoals het herstellen van knopen en ritsen, en het repareren van naden. De reparatieservice en de doorverkoopservice gelden alleen voor Zara-kledingstukken.

Wat het doneren van kleding betreft, kunnen consumenten vragen om gebruikte kleding op te halen en te doneren. De kleding die gedoneerd wordt, zal aan het Rode Kruis geschonken worden. Deze service is voor kleding van ieder modemerk.

Met Zara Pre-Owned wil Zara’s moederbedrijf, Inditex, actie ondernemen om toe te werken naar een circulaire kledingindustrie.

Zara
Zara Pre-Owned