Amancio Ortega, oprichter en grootste aandeelhouder van Inditex, heeft meer dan 813 miljoen euro aan dividend ontvangen van de modegroep. Ortega heeft een aandelenbelang van 59,294 procent in de onderneming.

Op 2 mei ontvingen aandeelhouders zoals Ortega een dividend van 0,44 euro per aandeel. Het is de eerste betaling voor de aandeelhouders dit jaar. De tweede betaling vindt plaats op 4 november.

Ortega is de grootste aandeelhouder van Inditex en een van de rijkste mannen van Europa. Forbes schat zijn vermogen op 66,4 miljard Amerikaanse dollar (omgerekend 59,3 miljard dollar). In totaal zal de Spaanse modemagnaat dit jaar 1626,2 miljoen euro ontvangen aan dividenden. Dat is bijna 300 miljoen euro meer dan wat hij in 2018 ontving.

De onderneming kondigde begin deze maand aan in juli zijn dividendbeleid te herzien. Aandeelhouders van Inditex krijgen voortaan een groter deel van de winst uitgekeerd: geen 50 procent, maar 60 procent wordt als dividend uitbetaald. Verder wordt er over over 2019, 2020 en 2021 een bonusdividend betaald van in totaal 1 euro per aandeel.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op FashionUnited.uk. Vertaling en bewerking Marjolein Stormezand.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN