• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Yoox Net-a-Porter passeert 2 miljard grens

Yoox Net-a-Porter passeert 2 miljard grens

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Yoox Net-A-Porter Group S.p.A. (YNAP) wist in 2017 de 2 miljard grens te passeren, aldus de voorlopige resultaten van het bedrijf. In totaal werd er een omzet gedraaid van 2,1 miljard euro dankzij een toename van 16,9 procent.

Voor het eerst sinds het bestaan van de Yoox Net-a-Porter Group bestond meer dan 50 procent van alle verkopen uit mobiele verkopen. Op Cyber Monday werd het hoogste percentage aan mobiele verkopen behaald met een percentage van 96 procent. In het vierde kwartaal werd een groei van 13,2 procent gerealiseerd naar een bedrag van 538,2 miljoen euro.

De grootste markt van de groep, Noord-Amerika, zag volgens de groep een omzetgroei van 12,8 procent. De groep behaalde hier een omzet van 632,2 miljoen euro in het afgelopen jaar. Italië zag een groei van 14,3 procent naar 142,6 miljoen euro. In Groot-Brittannië steeg de omzet met 13,7 procent naar 286,8 miljoen euro. In de rest van Europa nam de omzet toe met 12 procent. In dit gebied werd een omzet van 548,6 miljoen euro behaald.

Beeld: Yoox Net-a-Porter website

Yoox Net a porter
Yoox Net-A-Porter Group S.p.A.