Na berichten dat Amazon in onderhandeling zou zijn met Net-a-Porter, blijkt dat ook het Italiaanse Yoox.com met de luxe webwinkel praat over een mogelijke fusie. Yoox bevestigt dat er ‘gesprekken gaande zijn over een potentiele fusie tussen Yoox en Net-a-Porter, maar wil in dit stadium geen commentaar geven’.

Het in Groot-Brittannië gevestigde Net-a-Porter heeft een geschatte waarde van tussen de 1,3 en 1,5 miljard euro. Het is onderdeel van Richemont en zou een van de snelst groeiende bedrijven zijn, maar winst heeft het tot nu toe nog niet gemaakt. Yoox, die al een dubbelcijferige groei heeft behaald, is wel winstgevend en heeft een vergelijkbare waarde als Net-a-Porter, namelijk 1,32 miljard euro.

In oktober 2013 had concurrent Yoox de Britse Net-a-Porter in het vizier, maar onderhandelingen mislukten toen. “Misschien dat het deze keer wel werkt omdat Net-a-Porter beter in vorm is dan anderhalf jaar geleden en daardoor meer in staat is om een deal te sluiten,” laat een bron aan Business of Fashion weten.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN