• Home
  • Nieuws
  • Business
  • YNAP omzet stijgt met 17,7 procent in FY16

YNAP omzet stijgt met 17,7 procent in FY16

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Luxe groep Yoox Net-A-Porter Group heeft in 2016 een omzet van 1,87 miljard euro gedraaid wat neerkomt op een omzetstijging van 17.7 procent. In het laatste kwartaal van het fiscale jaar was eveneens een grote stijging te zien van 19,2 procent tot 538,2 miljoen euro.

De omzetstijging is volgens de groep te danken aan een toename van unieke bezoekers tot 28.8 miljoen per maand, toename van actieve klanten naar 2,9 miljoen en 8,5 miljoen orders in 2016. De verkoop werd negatief beïnvloed door ongunstige wisselkoersen waardoor het gemiddelde bedrag van een bestelling rond de 334 euro lag in vergelijking met 352 euro in FY15.

“Onze unieke service, onverslaanbare productselectie, uitzonderlijke content en continue innovatie zorgt ervoor dat we de nummer een bestemming zijn voor klanten die op onze mode autoriteit vertrouwen,” zegt Federico Marchetti, CEO Yoox Net-A-Porter Group in het jaarverslag.

De multibranddivisie, waaronder Net-A-Porter, Mr Porter, TheCorner en Shoescribe behoren, zag een netto omzet van 968,6 miljoen euro het afgelopen jaar. Net-A-Porter en Mr Porter maakte gezamenlijk het grootste deel uit van de 13 procent groei van dit segment. De websites van TheCorner en Shoescribe zijn namelijk in augustus vorig jaar gesloten en vanaf het voorjaar werd al verwezen naar andere website van de groep. Ondanks het wegvallen van deze twee namen, was in het vierde kwartaal een groei van 17,6 procent te zien tot een netto omzet van 263.4 miljoen euro.

De Europese markt, exclusief Groot-Brittannië en Italië (de thuismarkten van Yoox en Net-A-Porter), leverde YNAP 488.1 miljoen euro op dankzij een stijging van 13,2 procent over het gehele jaar. De sterkst groeiende regio met +27.1 procent was Azië-Pacific. Daar was in het laatste kwartaal een groei van 36 procent te zien die voornamelijk ondersteunt werd door interesse vanuit China, Japan en Hong Kong.

YNAP verwacht een groei van de netto omzet die in lijn is met het 5 jaar plan dat vorig jaar is gepresenteerd. De groep gaat voornamelijk investeren in technologie, een nieuw distributiecentrum in Dubai, nieuwe fotostudio’s, verschillende logistieke hubs en de klantenservice.

Beeld: Yoox

YNAP
Yoox NET A PORTER Group