Wolford boekjaar 2017/2018: omzet daalt tot dieptepunt, verlies neemt af

Wolford AG heeft het doel een lichte omzetstijging te realiseren in het afgesloten boekjaar niet gehaald. Wel werd het verlies met 41,3 procent gereduceerd. Dit blijkt uit het jaarverslag dat het Oostenrijkse beenmodemerk heeft gepubliceerd.

Beweeg over de grafiek om meer te weten te komen.

Wolford zag de omzet met 3,4 procent dalen naar 149,07 miljoen euro, dat is de laagste omzet in de afgelopen vijf jaar. Tegelijkertijd nam het verlies ten opzichte van voorgaande jaren flink af. Uit het rapport blijkt dat het operationele resultaat (EBIT) uitkwam op een verlies van 9,22 miljoen euro. Vorig jaar schreef Wolford nog een verlies 15,72 miljoen euro.

De verkopen uit wholesale liepen in het boekjaar 2017/2018 8,4 procent terug. De omzet uit de 267 eigen winkels daalde met 3,7 procent. Daarentegen steeg de online verkoop met 23 procent.

Wolford AG rapporteert in boekjaar 2017/2018 een omzetdaling van 3,4 procent; laagste omzet in vijf jaar

Wolford schrijft in het jaarverslag zich het komende boekjaar te richten op digitale ontwikkelingen en het uitbreiden van de onlinekanalen. Door middel van digitale marketing zegt het bedrijf een jongere doelgroep aan te willen trekken.

Wolford kondigt ook aan de activiteiten in Azië uit te breiden. Voor het toetreden op de Japanse markt zegt het bedrijf afhankelijk te zijn van zijn franchise-partners. Fosun, de nieuwe hoofdaandeelhouder van het beenmodebedrijf, zal de marktstrategie voor China verder begeleiden.

Wolford vermindert jaarlijks verlies en is van plan terug te keren naar winstgevendheid

Wolford kampt de afgelopen jaren met dalende omzetcijfers en verliezen. In het boekjaar 2016/2017 noteerde het bedrijf een operationeel verlies van 15,72 miljoen euro. Het bedrijf begon destijds met een herstructurering die volgens het bedrijf twee jaar in beslag zou nemen. Wolford had de verwachting dit boekjaar af te sluiten met een lichte omzetgroei en negatieve EBIT. Deze prognose is niet gehaald. Desalniettemin is het modebedrijf positief over herstructurering: “We hebben interne processen gestroomlijnd en geoptimaliseerd en systematisch de overcapaciteit verminderd. In de komende jaren zal dit zorgen voor nog meer winstverbetingen,” aldus het modebedrijf in het verslag.

Wolford heeft sinds mei een nieuwe eigenaar: Fosun Industrial Holdings ltd. Fosun verwierf 50,9 procent van de aandelen en kreeg hiermee een meerderheidsbelang in het bedrijf. In mei deed de groep een overnamebod van 7 procent waardoor het nu eigenaar is van 58 procent van de aandelen. De groep is tevens de nieuwe eigenaar van modehuis Lanvin. Fosun Fashion Group, onderdeel van Fosun Industrial Holdings Ltd. investeert strategisch in mode en consumptiegoederen.

Beeld: Wolford

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN