Winst moederbedrijf Moschino schiet omhoog met 200 procent in FY17

Aeffe S.p.A., moederbedrijf van onder andere Moschino, Jeremy Scott en Pollini, zag de winst het afgelopen boekjaar flink stijgen. Het bedrijf rapporteerde een winststijging van 216 procent naar een bedrag van 11,5 miljoen euro.

Het bedrijf dat naast Moschino, Jeremy Scott en Pollini ook Alberta Ferretti, Cédric Charlier en Philosophy di Lorenzo Serafini in het portfolio heeft, zag de omzet in het afgelopen boekjaar stijgen met 11,6 procent. In totaal behaalde het bedrijf een omzet van 312,6 miljoen euro.

“Het financiële jaar 2017 werd gekenmerkt door tweecijferige omzetgroei en een meer dan proportionele toename van winstgevendheid, dankzij de goede resultaten van onze merken,” aldus Massimo Ferretti, uitvoerend voorzitter van Aeffe S.p.A. in het jaarrapport. “De strategische doelen van de groep op medium-langetermijn zijn de ontwikkeling van uitgesproken collecties met een focus op het versterken van onze aanwezigheid in markten met veel potentie zoals China en de Asia-Pacific regio.”

De groep zag in het schoenen en lederen goederen segment de meeste procentuele groei. 12,8 procent naar een bedrag van 108,2 miljoen euro. De kleding divisie behaalde een omzet van 239,8 miljoen euro door een stijging van 11,4 procent.

Beeld: Philosophy di Lorenzo Staffini

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN