Wielrenmerk Rapha verwerft groeikapitaal

Het Britse fietskledingmerk Rapha wordt overgenomen door RZC Investments, een investeringsmaatschappij opgezet door de broers Steuart en Tom Walton, telgen uit de puissant rijke Walmart supermarktdynasty en volgens Wikipedia beiden fanatiek mountain biker. RSZ Investments neemt een meerderheidsbelang in het bedrijf voor een geschat bedrag van 200 miljoen pond. Rapha oprichter Simon Mottram blijft aan als directeur. Dat melden diverse Britse media.

Rapha werd in 2004 opgericht door Mottram met als doel productie en verkoop van kwaliteits wielrenkleding. Het merk verkoopt fietsbroeken van rond de 200 euro en fietsjerseys rond 100 euro. Rapha is de afgelopen jaren internationaal sterk gegroeid en telt nu twintig lokale webshops die naar zo'n honderd landen verschepen. Het bedrijf is sinds 2009 winstgevend, heeft meer dan tweehonderduizend klanten en 450 medewerkers.

Daarnaast heeft het merk 17 eigen winkels die fungeren als clubhuizen in grote steden in Groot Brittannië, Noord-Amerika en Azië. In deze clubhuizen, waarvan er dit jaar nog zeven nieuwe op de planning staan om te openen, worden niet alleen producten van het merk verkocht, maar ook evenementen georganiseerd. Het zijn in feite verzamelplaatsen voor wielerenthousiastelingen.

"Dit is een spannende dag voor Rapha," zegt Mottram in een reactie. "Het is het begin van een nieuwe fase van onze reis en het bewijs dat wij niet de enigen zijn die geloven in de groeipotentie van Rapha en van het wielrennen. De komst van RZC Investments betekent dat we onze missie om van wielrennen een wereldsport te maken, dichterbij komt en dat we meer mensen kunnen aantrekken om op allerlei niveau's met ons mee te fietsen."

Foto: Rapha Facebook

 

Related Products

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN