Volgens vakbond FNV blijft het 'zuur' dat 81 werknemers van We Fashion hun baan zullen verliezen. Maar de bond is wel te spreken over de houding van de werkgever. Özcan Colak, bestuurder FNV Handel: "We Fashion stuurt het personeel niet met lege handen weg."

De modeketen en de vakbond hebben een akkoord bereikt over een sociaal plan voor de werknemers op het hoofdkantoor en in de verkooporganisatie. De werknemers die hun baan kwijtraken kunnen kiezen uit verschillende opties.

Personeelsleden die kiezen voor een versnelt vertrek, per 30 april, krijgen een ontslagvergoeding met in totaal twee extra maandsalarissen en de maandsalarissen tijdens de opzegtermijn. Ook krijgen ze alle vakantiedagen volledig uitbetaald. Indien een werknemer pas uit dienst treedt per 1 september, krijgt hij één maandsalaris extra en uitbetaling van eventuele openstaande vakantiedagen. Daarnaast is er een individueel budget van 3500 euro dat de werknemer kan aanwenden voor outplacement, opleiding, juridische bijstand of financieel advies.

Als iemand in dienst blijft en uiterlijk twee maanden voor het einde van het arbeidscontract een andere baan vindt, dan krijgt hij nog één extra maandsalaris mee. Lukt dit uiterlijk één maand voor het einde van het arbeidscontract, dan ontvangt hij een half maandsalaris extra. Een werknemer kan er ook voor kiezen om langer, tot 1 oktober, in dienst te blijven. Ook deze mensen krijgen het individuele budget van 3500 euro en de openstaande vakantiedagen uitbetaald.

Colak: “Slecht nieuws wordt geen goed nieuws door een sociaal plan. Maar met deze afspraken toont We Fashion wel respect en waardering voor het personeel.”

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN