• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Warenhuisketen Barneys vraagt uitstel van betaling aan

Warenhuisketen Barneys vraagt uitstel van betaling aan

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Barneys, een bekend Amerikaans warenhuis heeft uitstel van betaling aangevraagd bij de rechtbank, zo meldt de New York Times. Het bedrijf heeft een Chapter 11-procedure aangevraagd bij de rechter, wat op het Nederlandse uitstel van betaling lijkt. In de Verenigde Staten leidt de procedure echter vaak tot een succesvolle herstructurering.

Barneys NY heeft een overeenkomst gesloten met Gordon Brothers en Hilco Global waardoor het 75 miljoen dollar aan financiering tot de beschikking heeft, aldus de New York Times. Hierdoor moet het bedrijf de reorganisatie kunnen voortzetten. Het plan is om 15 van de 22 locaties te sluiten.

Het Amerikaanse Chapter 11 zorgt ervoor dat een bedrijf dat in financiële moeilijkheden verkeert een overeenkomst kan sluiten met de betrokken partijen. Het bedrijf kan op deze manier opnieuw geld lenen op voorwaarde dat de uitlener als eerste wordt terugbetaald bij nieuwe opbrengsten. Ook wordt een bedrijf bij chapter 11-procedure beschermd door de rechter waardoor er geen faillissement kan worden aangevraagd en de schuldvorderingen.

Barneys overleefde wist al twee keer een faillissement te ontwijken. In 1996 vroeg het bedrijf al bescherming van de crediteuren aan en in 2012 werd het gered door de huidige eigenaar Perry Capital. Barneys zag de omzetten terug lopen toen consumenten een voorkeur kregen voor e-commerce kreeg recentelijk een huurverhoging van 16,2 miljoen dollar naar 27,9 miljoen dollar.

Barneys
Barneys NY