• Home
  • Nieuws
  • Business
  • VVD: Pakketjes uit China te goedkoop

VVD: Pakketjes uit China te goedkoop

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Regeringspartij VVD vindt dat pakketjes uit China veel te goedkoop verzonden worden, wat oneerlijke concurrentie veroorzaakt. VVD-Kamerlid Arne Weverling liet zich hierover uit tegenover het Algemeen Dagblad.

”We moeten onze bedrijven beschermen tegen oneerlijke concurrentie,” aldus Weverling. “Het lijkt er sterk op dat we daar nu in falen, omdat er massaal pakketjes uit China verstuurd worden onder de kostprijs. Onze ondernemers kunnen daar nooit tegenop concurreren.”

Weverling gelooft dat er prijsafspraken zijn gemaakt tussen PostNL en China. Hij verwijst hiermee naar de overeenkomst die het Nederlandse bedrijf in 2017 met het Chinese Alibaba sloot voor de exclusieve rechten om pakketjes van AliExpress in Nederland te bezorgen. De voorwaarden van die overeenkomst zijn altijd geheim gebleven.

Volgens Weverling moeten die voorwaarden bekend worden gemaakt. Tevens wil hij strenger toezicht op de mogelijke staatssteun van de Chinese regering aan Alibaba door het kabinet. Dat zou ook een oneerlijk voordeel voor de retailgigant betekenen, waardoor deze lagere prijzen kan hanteren.

Ondertussen ontkent een woordvoerder van PostNL tegenover het AD dat het de exclusieve rechten voor het versturen van pakketjes van AliExpress heeft.

Beeld: PostNL/Facebook

Alibaba
AliExpress
PostNL