• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Voormalig eigenaar CKS vraagt FNG-bestuur om aandelen aan Vlaanderen te geven

Voormalig eigenaar CKS vraagt FNG-bestuur om aandelen aan Vlaanderen te geven

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Guido de Vos, oprichter van het modelabel CKS, heeft aan het voormalig bestuur van FNG gevraagd hun aandelen in FNG aan de Vlaamse overheid te geven. Dat meldt De Standaard. Vos is naast Dieter Penninckx, Manu Bracke en Anja Maes een belangrijke aandeelhouder in de modegroep.

FNG ging in juli failliet, en inmiddels zijn bijna alle dochters van de groep overgenomen, behalve de Scandinavische e-tailer Ellos. Vos hoopt dat FNG Ellos kan behouden en dat daarmee een doorstart kan worden gemaakt. Maar FNG is de banken nog 20 miljoen euro verschuldigd, en deze zien niets in een oplossing waarbij de aandeelhouders van FNG iets overhouden. Vos stelt voor dat de banken de doorstart steunen maar dat de overgebleven FNG-aandelen naar het Vlaamse overheidsfonds PMV gaan.

Vos heeft baat bij het plan: hij wil graag verhinderen dat Ellos verloren gaat. Vos, ook wel de ‘vierde stichter van FNG’ genoemd, is momenteel nog altijd aandeelhouder van FNG. Zijn CKS was de eerste grote overname van FNG. De overname zorgde ervoor dat de omzet van de groep verdubbelde en bood deze de mogelijkheid om verder te groeien. Vos werd voor de overname met cash en FNG-aandelen betaald.

Een bemiddelaar probeert momenteel de banken te overtuigen om FNG niet volledig failliet te laten gaan. De banken zouden dan weer een klein krediet aan FNG moeten verlenen om de noodzakelijkste uitgaven te dekken. Een Brits fonds heeft gezegd om voor een flinke vergoeding bij te willen springen.

CKS
Ellos
FNG
FNG NV
Guido de Vos