• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Vlaamse Regering trekt 18,4 miljoen euro uit voor steun 22 circulaire projecten

Vlaamse Regering trekt 18,4 miljoen euro uit voor steun 22 circulaire projecten

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De projecten zijn onder meer gericht op hergebruik van materialen en aanpassingen in het ontwerpproces. Beeld: Pexels

Tegen 2030 wil Vlaanderen de CO2-uitstoot en de materiële voetafdruk aanzienlijk hebben verminderd. Om dat sneller te realiseren kent de Vlaamse Regering via innovatie- en ondernemersorganisatie Vlaio in totaal 18,4 miljoen euro uit aan 22 circulaire projecten in de maakindustrie en de bouw. Deze projecten moeten ‘bijdragen tot een systeemdoorbraak’, zo is in een persbericht van Vlaio te lezen.

Elk van de 22 projecten heeft de vorm van een ‘living lab’, aldus Vlaio, waarin bedrijven, kennisinstellingen, overheden, verenigingen, financiers en sectorfederaties samenwerken. Inhoudelijk zijn de projecten uiteenlopend: ze zijn bijvoorbeeld gericht op hergebruik van materialen, aanpassingen in het ontwerpproces van producten en gebouwen of het aanpassen van logistieke ketens.

De projecten hebben elk een duur van drie jaar. De oplossingen die resultaat zijn van de projecten moeten ‘zichtbaar en meetbaar’ zijn, schrijft Vlaio. De kennis die uit de projecten voortkomt zal worden gedeeld met andere bedrijven en organisaties, zodat zij deze kunnen toepassen in hun transitie naar een circulaire werkwijze.

Circulariteit
VLAIO