• Home
  • Nieuws
  • Business
  • ‘Vlaams overheidsfonds staat garant voor lening warenhuisketen Inno’

‘Vlaams overheidsfonds staat garant voor lening warenhuisketen Inno’

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De Inno in Waasland Shopping Center. Beeld: Inno

Het Vlaamse overheidsfonds Gigarant staat garant voor een miljoenenlening van de van oorsprong Duitse warenhuisketen Inno. Dat bevestigt een woordvoerder van PMV, het fonds waaronder Gigarant op zijn beurt valt, tegenover De Tijd.

Het gaat om een lening van 17,3 miljoen euro bij de bank Belfius. Gigarant staat in voor 12 miljoen euro van die lening, mocht het Inno zelf niet lukken om deze volledig terug te betalen. In 2021 had Inno effectief 14 miljoen euro opgenomen, zo meldt De Tijd op basis van de meest recente jaarrekening van Inno.

Dat de Vlaamse belastingbetaler via een garantstelling door de overheid steun verleent aan Inno, is opmerkelijk. Het bedrijf is immers niet afkomstig uit Vlaanderen. Inno is een dochterbedrijf van de Duitse groep Galeria, met een hoofdkantoor in Brussel. 'Maar het bedrijf stelt wel veel mensen tewerk in Vlaanderen', aldus Frank Kindt, woordvoerder van PMV, tegenover De Tijd. In Vlaanderen liggen negen van de in totaal zestien vestigingen van Inno. Kindt: 'Inno heeft het recht om een dossier in te dienen, en Gigarant heeft dat naar eer en geweten beoordeeld.'

Inno staat momenteel op sterke verliezen. In het afgelopen boekjaar lag het bedrijfsverlies op elf miljoen euro, met een omzet van 231 miljoen euro, zes procent lager dan een jaar eerder.

Inno