• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Vivarte schrapt ruim 1400 banen

Vivarte schrapt ruim 1400 banen

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Franse mode- en schoenenconcern Vivarte heeft bekend gemaakt dat het ruim 1.400 banen schrapt bij de ketens La Halle, Andre en Kookai. Van de 608 eigen winkels, zullen 197 locaties hun deuren moeten sluiten. Bij schoenenketen Andre staat met het ontslag van 105 werknemers 10 procent van het personeel op straat, terwijl de ontslagen bij Kookai voornamelijk in de backoffice vallen.

La Halle krijgt met 1344 ontslagen de grootste klap te verduren. Vivarte wil zich nu concentreren op de verbetering van de situatie van winkels die wel open blijven. De groep wil de aandacht vestigen op de winkels in het hogere segment en op herposititionering van winkels in het lagere segment. Ook zal de groep de e-commerce activiteiten van alle merken ontwikkelen.

Vivarte heeft ongeveer 20.000 werknemers in dienst, verspreid over de diverse merken, waaronder ook Caroll, Naf Naf en Cosmoparis, in zo’n 4500 winkels. Het bedrijf rapporteerde in 2014 een schuld van 2,8 miljoen euro en kondigde in oktober een grote reorganisatie aan.

De groep is nu in handen van twaalf crediteuren. De nieuwe eigenaren vervingen in oktober voormalig CEO en voorzitter Marc Lelandais met Richard Simonin, die de opdracht heeft het bedrijf van de ondergang te redden.

VIVARTE