Vivarte rondt verkoop Besson Chaussures af

Onderhandelingen werden al enige tijd gevoerd, maar nu is het rond: Vivarte heeft haar dochtermerk Besson Chaussures verkocht aan de partijen Groupe Philippe Ginestet (GPG) en beleggingsmaatschappij Weinberg Capital Partners. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend, schrijft WWD.

Financiële details over de overname zijn niet vermeld. De twee nieuwe eigenaren nemen alle winkels en 47 medewerkers op het hoofdkantoor van Besson Chaussures over.

“Met deze transactie versnelt Vivarte het herstructureringsproces van haar perifere activiteiten rond het flagship-merk La Halle, dat met de sterke synergieën van kleding en schoenen het merk al drie jaar doet herleven en vooruitzichten van groei bezorgt,” zegt Patrick Puy, president van Vivarte, in een verklaring.

Besson Chaussures, dat dit jaar precies twintig jaar onderdeel was van de Vivarte Group, werd begin jaren ‘80 opgericht door de gebroeders Besson. Het schoenenmerk beschikt over ruim 130 winkels wereldwijd en sinds kort een eigen webwinkel. Vorig jaar genereerde Besson een jaaromzet van 264 miljoen euro. Koper GPG, eigenaar van Belgische merken als Gifi en Tati, beschikt al over 727 winkels in Frankrijk en België.

De Vivarte Group bevindt zich in een financiële crisis en is daarom bezig met een flinke reorganisatie. De modegroep verkocht eerder al de merken Kookai, Pataugas, Merkal en Naf Naf.

Lees ook van onze Franse correspondent: Achtergrond - Is de redding nabij voor de Vivarte Group?

Beeld: Besson Chaussures Facebook

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN