Vidala failliet en Vimodos verkocht

De rechtbank in Amsterdam heeft Vidala B.V., de onderneming achter de bekende modesite Vimodos, failliet verklaard. Derk van Geel, werkzaam bij het Amsterdamse kantoor Fort Advocaten, is aangesteld als curator. Dat meldt Twinkle.

Het bedrijf werd op 8 december failliet verklaard. Curator Van Geel heeft nog geen idee wat de oorzaak is van het faillissement, laat hij aan FashionUnited weten. Wat wel opmerkelijk is: een maand voor het faillissement is Vimodos verkocht aan Sventex Katwijk B.V. “De onderneming is vóór het faillissement overgedragen aan een andere partij, daar gaat natuurlijk mijn bijzondere aandacht naar uit,” laat Van Geel weten aan Twinkle. “Het is opmerkelijk, maar niet per se fout en het is aan mij om dit uit naam van de schuldeisers uit te zoeken.” Momenteel invertariseert hij wat er nog over is van Vidala.

Een woordvoerder van de fysieke winkel van Vimodos bevestigt de overname van de merknaam, de domeinnaam en een deel van de voorraad, laat Twinkle weten. Maurits Tempelaar, eigenaar van Vidala, was niet bereikbaar voor commentaar.

Vidala failliet en Vimodos verkocht

Vimodos overgenomen door Vidala na eerder faillissement

In 2013 werd Vimodos failliet verklaard. Vesper Retail was toen eigenaar van de webshop, en werd eveneens gerund door de huidige Vidala-eigenaar Maurits Tempelaar. Na het faillissement werd de online modestad overgenomen door Vidala B.V. Bij deze overname was vooraf een activatransactie voorbereid met de curator, een zogenoemde pre-pack. Dit leidde tot een doorstart van Vimodos.

Vidala was niet alleen eigenaar van Vimodos, maar ook van een groot aantal websites die zijn overgenomen uit failliete boedels. Zo waren jeansandfashion.com, Label54.nl en bullsandbirds.com ook onderdeel van Vidala.

Beeld: Vimodos


 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN