• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Victoria’s Secret wordt verkocht aan Sycamore, Wexner legt functie neer

Victoria’s Secret wordt verkocht aan Sycamore, Wexner legt functie neer

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business |UPDATE

Private equity firma Sycamore Partners neemt een meerderheidsaandeel van 55 procent in Victoria’s Secret voor ongeveer 525 miljoen dollar (486 miljoen euro). Victoria's Secret wordt voor de deal ondergebracht in een nieuw bedrijf, los van L Brands en dus los van Bath & Body Works. L Brands zal 45 procent van de aandelen van het nieuwe nog naamloze bedrijf met het lingeriemerk in beheer hebben, Sycamore 55 procent en heeft daardoor een meerderheidsbelang. Dat meldt L Brands in een persbericht.

Leslie Wexner, de oprichter van Victoria’s Secret, legt zijn functie neer als voorzitter en CEO en wordt chairman emeritus van L Brands. De 82-jarige Wexner zorgde voor schandaal toen bleek dat hij banden onderhield met miljardair Jeffrey Epstein. Ook kwam het bedrijf onder vuur door de vrouwonvriendelijke cultuur die bij Victoria’s Secret heerste onder leiding van voormalig chief marketing officer Ed Razek. Ondanks dalende cijfers vertegenwoordigde het merk bijna 56 procent van de groepsomzet in 2019.

"We geloven dat deze structuur Bath & Body Works – het merendeel van de geconsolideerde operationele winst in 2019 vertegenwoordigt – in staat stelt door te groeien en een geschikte marktwaardering te krijgen,” zei Wexner in een persbericht. “We geloven dat de scheiding van Victoria’s Secret Lingerie, Victoria’s Secret Beauty en Pink (samen Victoria’s Secret, red.) in een privébedrijf de beste manier is om deze ondernemingen te herstellen tot hun voormalige groei- en winstniveaus."

Nieuw managementstructuur

Na afronding van de overname zal Victoria’s Secret een apart privébedrijf worden. Wie het aan zal sturen is nog niet duidelijk. De opbrengst van de verkoop zal L Brands gebruiken om de schulden terug te brengen. Ondertussen kondigde het retailbedrijf aan dat Nick Coe, de huidige CEO van Bath & Body Works vicevoorzitter wordt van Bath & Body Works Brand Strategy en New Ventures.

Andrew Meslow, de huidige COO van Bath & Body Works wordt CEO van het nieuwe bedrijf en na afronding van de deal, wordt hij CEO van L Brands.

Editor's note: Dit artikel is na publicatie aangepast. In de eerste alinea werd gemeld dat Bath & Body Works en Victoria's Secret samen onder werden gebracht in een apart bedrijf. Dit is onjuist. Correct is dat Victoria's Secret wordt ondergebracht in een nieuw, nog naamloos bedrijf.

Foto: eigendom L Brands

L BRANDS
Leslie Wexner
Sycamore Partners
Victoria's Secret