• Home
  • Nieuws
  • Business
  • VF Corp verhoogt verwachting gehele boekjaar na positief eerste kwartaal

VF Corp verhoogt verwachting gehele boekjaar na positief eerste kwartaal

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

VF Corp heeft goede resultaten behaald in het eerste kwartaal dat het bedrijf zonder de jeans business is verder gegaan. VF Corp bracht de merken onder in een nieuw bedrijf genaamd Kontoor Brands en de eerste resultaten zonder het segment zijn dermate positief dat VF de verwachting voor het gehele boekjaar opkrikt, zo blijkt uit het kwartaalverslag.

De omzet ging in de eerste drie maanden omhoog met 6 procent en belandde op een bedrag van 2,3 miljard dollar (2 miljoen euro). Zonder overnames en het afstoten van bedrijven zou dit percentage op 9 procent neerkomen zo meldt VF Corp. De operationele winst kwam neer op 133 miljoen dollar (119,3 miljoen euro).

VF Corp verwacht nu dat de omzet over het gehele boekjaar uitkomt op 11,8 miljard dollar (10,5 miljard euro). De groei zit voornamelijk in de de groei van de categorieën Outdoor en Active. Beide segmenten verwachten nu een omzetgroei van 5 procent en tussen de 7 en 7 procent. De verhoging van de verwachting is ook terug te zien bij de direct-to-consumer omzet die nu naar verwachting uitkomt tussen de 10 en 12 procent.

Kontoor Brands
VF CORP
VF Corporation