• Home
  • Nieuws
  • Business
  • VF Corp spinoff Kontoor aandelen kelderen na beursgang

VF Corp spinoff Kontoor aandelen kelderen na beursgang

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

De beursgang afgelopen donderdag van Kontoor Brands, de eigenaar van de merken Lee en Wrangler jeans, aan de New York Stock Exchange viel behoorlijk tegen. Tijdens de eerste handelsdag daalden de aandelen van de jeansspecialist met 7 procent.

De Amerikaanse modegroep VF Corp had zijn jeansmerken Lee, Wrangler en Rock & Republic afgesplitst om zich voornamelijk te kunnen concentreren op de merken Vans, The North Face en Timberland. Volgens topman Stephen Rendle was de groei van schoenenmerk Vans ‘explosief’ en genoot The North Face ook gezonde groei.

De jeansmerken doen het echter minder goed. Terwijl de omzet van Vans het afgelopen boekjaar met 26 procent steeg, en die van The North Face met 10 procent toenam, kampen Lee en Wrangler met zwakkere cijfers. De omzet van Lee daalde vorig jaar met 5 procent terwijl die van Wrangler met slechts 1 procent steeg. De verwachtingen van het inmiddels zelfstandige bedrijf zijn waarschijnlijk daarom bescheiden. Kontoor verwacht de komende jaren een kleine omzetgroei van 1 tot 2 procent.

Kontoor
Kontoor Brands
VF CORP