Vetements verhuist hoofdkantoor naar Zurich wegens ‘gebrek aan groei’

Vetements verkiest Zurich boven Parijs. Het populairste modelabel van dit moment verhuist naar de Zwitserse hoofdstad. CEO Guram Gvasalia, de broer van creatief directeur Demna Gvasalia, laat aan Business of Fashion weten de verhuizing als een ‘schone lei’ te zien.

Nu laat de CEO aan de de Zwitserse krant Tages Anzeiger weten: “Parijs doet de creativiteit de das om. De omgeving met ’bling bling’ werd destructief. Ik ben klaar met het hele showing-off in de mode en de oppervlakkige glamour.”

Naast een nieuw elan waren de financiële belastingvoordelen een reden om te verhuizen, stelt CEO Guram Gvasalia. Hoewel Zürich geen goedkope stad is, vindt hij dat de stad veel comfort biedt. De Zwitserse frank biedt wel nadelen ten opzichte van de euro, maar Vetements betaalt in Zürich minder belasting dan in Parijs. Tevens is het maar een korte reistijd naar andere grote modesteden als Milaan of Parijs en is het land politiek gezien onafhankelijk. Als laatste argument noemt hij de immigratie voordelen; in Parijs duurde het 9 maanden voor het label buitenlandse medewerkers te installeren. “In Parijs konden we niet verder groeien,” aldus Guram Gvasalia tegen Tages Anzeiger.

In februari maakte de krant al bekend dat er 40 medewerkers van kantoren in Parijs en Düsseldorf verhuisd waren. De rest van het team volgt aan het eind van de zomer. Daar nemen ze hun intrek in het nieuwe hoofdkantoor; een vier verdiepingen tellend gebouw inclusief atelier en archief.

Beeld: Vetements