Vero Moda-moederbedrijf Bestseller behaalt omzetgroei van 7 procent in FY 2018/19

De Deense Bestseller groep heeft in het boekjaar 2018/19 7 procent meer omzet gedraaid dan het financiële boekjaar ervoor. Dit maakt het bedrijf bekend in de jaarcijfers. De omzet kwam neer op een bedrag van 3,5 miljard euro.

Het resultaat voor belastingen daalde echter met 3 procent, zo blijkt uit de cijfers. Bestseller A/S kondigt aan in het financiële jaar ‘significante investeringen te hebben gedaan in de toekomst’ waardoor het resultaat lager is uitgevallen. De winst voor belastingen komt aan het einde van het boekjaar neer op 372 miljoen euro.

Resultaat Bestseller A/S gezakt met 3 procent in FY2018/19

“Onze aanpak om betere partnerschappen te creëren met onze wholesale klanten is succesvol geweest in de veranderende markten. Het is noodzakelijk dat we een sterke focus blijven houden op onze retail en online business, waar de verwachting van de klant hoger is dan ooit te voren,” aldus Anders Holch Povlsen, CEO en eigenaar van Bestseller. “Het huidige financiële jaar laat zien dat we nog steeds veel werk te doen hebben. We geloven in een sterke toekomst en het is belangrijk om innovatief te blijven - zowel op het gebied van onze producten en winkels als hoe we ons bedrijf leiden. Het belang van digitalisering en duurzaamheid worden steeds duidelijker in alle onderdelen van de maatschappij. Nu, meer dan ooit moeten we onze reis richtings een duurzame realiteit en een digitale toekomst versnellen. Dit is belangrijk voor de ontwikkeling van ons bedrijf.”

Bestseller A/S is het moederbedrijf van de merken Jack & Jones, Vero Moda, Vila, Juna Rose, Only, Only & Sons, Kids Only, Only Play, Only Carmakoma, Jacqueline de Yong, Selected Femme/Homme, Name It, LMTD, Noisy May, Object, Pieces, Y.A.S., Mamalicious en Produkt.

Beeld: Bestseller newsroom

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN