De coronacrisis heeft nu al een gigantische impact op de Belgische kledingwinkels, zo blijkt uit de fashionbarometer van Comeos. Tot nu toe liepen de kledingwinkels al 1,2 miljard euro aan omzet mis. In april werd de meeste omzet misgelopen ten opzichte van vorig jaar, namelijk 90,33 procent.

Halverwege maart besloot de Nationale Veiligheidsraad dat alle niet-voedingswinkels de deuren moesten sluiten. Enkele retailers waren enkele dagen daarvoor al uit eigen initiatief dicht gegaan. Ondanks de sluiting die pas halverwege maart werd doorgevoerd, was de omzet bij kledingwinkels in de maand toch 63 procent lager dan een jaar eerder. Concreet komt het neer op 373 miljoen euro minder aan omzet in de maand. In april werd 591 miljoen euro minder omzet behaald. Op 11 mei kregen winkels het groene licht om te heropenen. In mei was er een licht herstel in de omzet, maar nog steeds lag deze met 241 miljoen euro minder, 35 procent lager dan een jaar eerder.

Ook blijkt er een verschil te zijn in het herstel in Vlaanderen en Wallonië. De omzet ligt in Wallonië procentueel lager dan in Vlaanderen. In Wallonië ligt de omzet nog 40,25 achter in vergelijking met vorig jaar, in Vlaanderen is dit 38,49 procent. Brussel wordt in de fashionbarometer van Comeos nog apart uitgelicht. Hier ligt de omzet in mei nog 49,87 procent achter op mei vorig jaar.

 

Related Products

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN