• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Verlies Hudson’s Bay Company opgevoerd naar 124 miljoen dollar

Verlies Hudson’s Bay Company opgevoerd naar 124 miljoen dollar

Door Caitlyn Terra

loading...

Van 116 miljoen Canadese dollar naar 124 miljoen Canadese dollar (76 miljoen euro naar 81 miljoen euro). Het netto verlies van Hudson’s Bay Company is weer toegenomen in het derde kwartaal, zo blijkt uit de gerapporteerde cijfers.

Het Canadese moederbedrijf van Hudson’s Bay, Saks OFF Fifth, Saks Fifth Avenue, Lord & Taylor rondde in het afgelopen kwartaal de fusie tussen Galeria Kaufhof en Karstadt af waarbij de hele Europese tak van Hudson’s Bay, Saks OFF 5th en Galeria Inno is betrokken. Door de deal is 175 miljoen Canadese dollar (115 miljoen euro) aan schuld van de balans afgehaald van het Canadese bedrijf afgehaald, zo meldt CEO Helena Foulkes in het verslag. De Nederlandse en Belgische tak van Hudson’s Bay, Saks OFF 5th en Galeria Inno behoren dan ook niet meer toe tot het Canadese moederbedrijf, maar tot de nieuwe joint venture die ontstaan is door de fusie. De resultaten van deze bedrijven zijn dan ook niet opgenomen in het verslag van het derde kwartaal.

In het kwartaal behaalde het bedrijf een omzettoename van 5,6 procent naar 2,2 miljard Canadese dollar (1,4 miljard euro). Verkoop bij gelijk aantal winkels steeg met 2,9 procent in het tweede kwartaal. Saks Fifth Avenue zag de omzet bij gelijk aantal winkels met 7,3 procent toenemen. De categorie DSG, waar Hudson’s Bay, Lord & Taylor en Home Outfitters onder vallen, voerde de omzet bij gelijk aantal winkels op met een kleine één procent. Verkoop bij Saks OFF 5th daalde met 2,3 procent bij gelijk aantal winkels.

Alhoewel eerder wordt gemeld dat de resultaten van HBC Europe niet meegeteld worden in de totale omzet van Hudson’s Bay Company, wordt wel een melding gemaakt van de resultaten. De tak behaalde een omzet van 974 miljoen Canadese dollar (642 miljoen euro), een toename van nog geen half procent in vergelijking met het derde kwartaal van vorig jaar. In dat kwartaal deed Hudson’s Bay en Saks OFF 5th zijn intrede in Europa. Bij een gelijk aantal winkels nam de verkoop met 2,1 procent af. Het netto verlies nam in de regio wel af, vorig jaar kwam dit nog neer op 107 Canadese dollar (70 miljoen euro) maar is nu gereduceerd tot 41 miljoen Canadese dollar (27 miljoen euro).

Hudson's Bay
Hudson's Bay Company
hudson’s bay europe