• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Verkoop Nine West en Bandolino aan Authentic Brands voltooid

Verkoop Nine West en Bandolino aan Authentic Brands voltooid

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

De verkoop van Nine West en Bandolino is afgerond, zo meldt WWD. De twee merken zijn nu in handen van Authentic Brands Group, LLC (ABG). Hoeveel er is neergelegd voor de overname is niet bekend.

Begin juni meldden diverse bronnen al aan nieuwsbureau Reuters dat Authentic Brands Group als winnaar uit de bus was gekomen bij een veiling van de twee merken. Het uiteindelijke winnende bod zou neerkomen op 350 miljoen dollar (296 miljoen euro), aldus Reuters. Nine West Holdings, Inc liet in april al weten dat het de merken wilde verkopen. Het vroeg hiervoor een Chapter-procedure aan om de verkoop te vergemakkelijken. Chapter 11 is vergelijkbaar met de surseance van betaling zoals we dat in Nederland kennen.

Onder de leiding van Authentic Brands Group moeten de merken nieuw terrein gaan verkennen: sportswear, outerwear, swimwear, ondergoed, parfum, slaapmode en home. Ook het uitbreiden naar meer landen staat op de agenda aldus WWD.

Authentic Brands Group, is een Amerikaanse ontwikkelaar en licentiehouder van diverse kleding- en accessoiremerken, zoals Juicy Couture en Herve Leger. Authentic Brands Group heeft inmiddels meer dan dertig merken in het portfolio. Afgelopen maart kocht het nog Nautica van VF Corp.

Authentic Brands
Authentic Brands Group
Bandolino
Nine West