• Home
  • Nieuws
  • Business
  • ‘Verkoop merk en activa van modehuis Trussardi komt dichtbij’

‘Verkoop merk en activa van modehuis Trussardi komt dichtbij’

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het Palazzo Trussardi in Milaan. Beeld via: Trussardi

Het Italiaanse modehuis Trussardi belandt binnenkort mogelijk in handen van een nieuwe eigenaar. Het modehuis nadert naar verluidt een deal waarbij het merk wordt overgedragen aan een nieuwe eigenaar. De activa zouden worden verkocht als onderdeel van een schuldsanering, zo meldt Bloomberg.

Het modemerk Trussardi en diverse vestigingen van het merk worden verkocht aan Miroglio Group, meldt Bloomberg, die met ingewijden praatte. De opgebrachte verkoop wordt gebruikt om schuldeisers terug te betalen. Het is hierbij goed om te benadrukken dat niet alle Trussardi-winkels betrokken zijn bij de deal.

De mogelijke deal moet worden goedgekeurd door de Italiaanse rechtbank. Zij houdt toezicht op het herstructureringsproces van Trussardi.

Het Italiaanse modehuis startte begin 2023 met herstructureren en startte tegelijkertijd een beschermingsprocedure. Het bedrijf had destijds een schuldenberg van 50 miljoen euro. Een paar weken later wordt bekend dat het ontwerpersduo, Serhat Işık en Benjamin A. Huseby, Trussardi verlaten.

Trussardi